10th International B.E.S.T Meeting

In 2013 kreeg dr. Dillemans de uitnodiging om de tiende editie van de B.E.S.T. Meeting (Bariatric Endoscopic Surgical Trends) samen met dr. Himpens (AZ Sint-Blasius Dendermon- de) te organiseren in België. Beide organisatoren waren het er al snel over eens dat Brugge de meest geschikte locatie was voor dergelijk internationaal congres.

Deze tiende editie was volledig gewijd aan een specifiek en relatief nieuw onderdeel van de bariatrische chirurgie, nl. de revisionele bariatrische chirurgie. Op het programma stonden lezingen door de absolute wereldtop binnen dit vakgebied. Beide dagen hadden een luik met live surgery vanuit de drie vernieuwde operatiezalen van het AZ Sint­-Jan Brugge-­Oostende AV.
Aangezien er live surgery op het programma stond, werd er aanvankelijk geopteerd om  het congres in het auditorium van het AZ Sint­ Jan (campus Sint­Jan) te laten doorgaan. Door het onverwacht hoog aantal inschrijvingen werd de meeting op het laatste moment verplaatst naar het Concertgebouw in Brugge. Voor het live surgery­gedeelte werd dan gewerkt met een transmissie van het ziekenhuis naar het Concertgebouw. Meer dan 250 chirurgen van 18 verschillende nationaliteiten waren aanwezig.

De reacties waren unaniem positief, zowel de setting als de kwaliteit van de presentaties en van de live surgery werden erg geapprecieerd.

Ruth Trioen

Deskundige medische administratie

Dr. Bruno Dillemans

Diensthoofd Algemene, Kinder- en Vaatheelkunde

Campus Sint-Jan